INFO Servis

Kikindski i zrenjaninski gimnazijalci zajedno u humanitarnoj akciji za Tisu

Učenici Gimnazije u Zrenjaninu večeras će u Kulturnom centru u svom gradu izvesti predstavu „Draga Jelena Sergejevna“. Ne postoji fiksna cena ulaznice, nego će svako na ulazu moći da ostavi onoliko novca koliko želi, a sav prihod biće usmeren za lečenje naše sugrađanke Tise Sredojev. Učenici kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev“ podržali su ovu humanitarnu akciju, organizovanim odlaskom u Zrenjanin na predstavu. 
 
Profesorica psihologije u Gimnaziji „Dušan Vasiljev“, Miljana Kitanović, kaže da su se zrenjaninski i kikindski gimnazijalci upoznali proletos na „Školskom pozorju“:
 
Učenici iz dramske sekcije Zrenjaninske gimnazije pozvali su naše đake da ih podrže u ovoj humanitarnoj akciji. Uspeli smo da obezbedimo prevoz, tako da ćemo i mi dati svoj prilog i doprinos realizaciji ove lepe akcije – rekla je Kitanović. 
 
Želju kikindskih gimnazijalaca da prisustvuju predstavi svojih vršnjaka u Zrenjaninu podržali su načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač i direktor JKP „Osmi avgust“ Srpska Crnja, naš sugrađanin Nino Žuvela, koji je obezbedio prevoz za 63 učenika. 
 
 
Pratite nas FB
error: Content is protected !!