INFO Servis Sport

Kikindski rukometaši na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov upriličio je danas prijem za predstavnike MRK „Kikinda Grindeks“, koji se zahvaljujući pobedi u Super B ligi Srbije plasirao u viši rang takmičenja, gde će od jeseni igrati sa najboljim rukometnim klubovima iz naše zemlje. 

Prvi čovek grada je na današnjem prijemu čestitao čelnicima i igračima kikindskog rukomentog kluba na ulasku u Prvu ligu Srbije:

Radi se o ekipnom sportu, i vrlo dobro znamo kolika je tu konkurencija koliko se rukomet igra u našoj zemlji. Zbog toga je gradu veoma važno da ima prvoligaša, a vi ste taj uspeh ostvarili vrednim radom, uporsnošću i zahvaljujući timskom duhu. 

Gradonačelnik Markov je istakao i da ovakav uspeh ne bi bio moguć da nije bilo podrške sponzora kluba, jer finansiranje od strane lokalne samouprave i države, nije dovoljno za postizanje vrhunskih rezultata.

Kompanija Grindeks je dokazala da ne pravi samo dobre rezultate u oblasti kojom se bavi, već i u društvenom, odnosno sportskom angažovanju. Sport, posebno ekipni, u današnje vreme ne može bez podrške dobrih kompanija, i to jeste značajan ključ uspeha. 

Direktor kompanije „Grindeks“ Jovan Bulatović, naglasio je da se tim Muškog rukometnog kluba „Kikinda“ protekle sezone izuzetno trudio i bio požrtvovan, što je i dovelo do ovog značajnog uspeha.

Mora da se napomene da je klub tek prošle godine ušao u Super B ligu, i odmah je i osvojio. Što se tiče planova, nije nam plan da opstanemo u Prvoj ligi, ambicije su nam da budemo u prvoj polovini tabele, tačnije u prvih pet. Očekujemo da se naoružamo sa još dobrih igrača, tako da je to plan za čije će ostvarenje i Grindeks dati sve od sebe.

Bulatović je izrazio nadu da će lokalna samouprava nastaviti da pruža i finansijsku pomoć klubu, i da će ona biti u narednom periodu još veća, u skladu sa još većim ambicijama MRK „Kikinda Grindeks“.

Gradonačelnik je klubu uručio plaketu koju je primio kapiten Mirko Kenjalo.