INFO Servis

„Kikindski pčelari Kikinđanima“ u subotu na Trgu

Udruženje pčelara „Kikinda“ u subotu, 12. oktobra u centru grada organizuje manifestaciju posvećenu pčelarstvu. Početak programa je u 9 časova. 

Pčelarsko-turistička manifestacija „Kikindski pčelari Kikinđanima“ biće ovog vikenda održana šestu godinu zaredom u našem gradu. Izložba pčelarskih proizvoda i zanatskih proizvoda za potrebe pčelara biće svečano otvorena ispred Kulturnog centra u 9 sati. U okviru kulturno-umetničkog dela programa, sa početkom u 9:40 biće upriličena priredba koju organizuje Osnovna škola „Jovan Popović“, a očekuje se i učešće drugih zainteresovanih škola. Nakon toga, biće dodeljena priznanja učesnicima na likovnom konkursu „Pčela, cvet, med i deca“. Dečji radovi biće izloženi ispored štandova od 9 do 14 časova. 

Takođe, biće održano i stručno predavanje u Kulturnom centru u 11 sati, koje će održati Zoran Petrović iz Lajkovca. Ulaz na predavanje besplatan je za sve pčelare i zainteresovane građane. 

Cilj ove manifestacije je edukacija građana o blagodetima koje pčele donose, sa posebnim osvrtom na edukaciju dece, propagiranje pčelarstva kao zasebne grane stočarstva kao i mogućnosti oko dodatne zarade i samozapošljavanja. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!