INFO Servis

„Kikindski mlin“ donirao savremeni aparat termostat Dečjem odeljenju Bolnice

Novi, savremeni aparat termostat, donacija firme „Kikindske mlin“, uručen je danas Dečjem odeljenju Opšte bolnice u našem gradu. Vrednost ove donacije iznosi oko hiljadu evra. 

Pre dve godine, lokalna samouprava započela je aktivnosti na većem angažovanju privrede u životu lokalne zajednice, povezujući institucije i programe sa privrednim društvima koja su spremna da pomognu u rešavanju određenih problema:

Zahvaljujem „Kikindskom mlinu“ koji se odazvao našem pozivu da se priključi humanitarnoj akciji doniranja onih stvari koje će olakšati lečenje pacijenata i rad zaposlenih u zdravstvenim ustanovama. Zdravstveni sistem nije u mogućnosti da u kratkom vremenskom periodu obnovi opremu i reši određene proleme, zbog čega je važno da se svi uključimo, kako bismo više novca ulagali u zdravstvenu zaštitu. Ovom prilikom bih pozvao sva privredna društva da nam se pridruže u ovakvim akcijama – rekao je gradonačelnik Pavle Markov.

Društveno odgovornim kompanijama „Banini“, „Mekafor“ i „Le Belier Kikinda“, zahvaljujući čijim je donacijama u prethodnom periodu poboljšan rad zdravstvenih ustanova u našem gradu, pridružio se i „Kikindski mlin“:

U dogovoru sa lokalnom samoupravom, koja je uputila inicijativu, naša firma se, kao društveno odgovorna, priključila akciji. Ovoga puta odlučili smo se za donaciju Dečjem odeljenju, i u dogovoru sa njima, nabavili aparat koji im je bio potreban. I dalje ćemo rado učestvovati u ovakvim aktivnostima, a prioritet su nam deca, školstvo i obrazovanje -rekla je Milena Magazin, izvršni direktor „Kikindskog mlina“.

„Kikindski mlin“ donirao je Dečjem odeljenju Opšte bolnice termostat, savremeni aparat koji obezbeđuje optimalnu temeraturu za mirkobiološke analize:

Zahvaljujući ovom aparatu, bićemo u mogućnosti da brzo i efikasno uradimo analize u svako doba dana, kada druge laboratorije ne rade. Na taj način ćemo moći da započnemo adekvatnu terapiju što pre, što je veoma značajno za lečenje – objašnjava dr Ivana Savković.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!