INFO Servis

Kikindski frizer Duško Vujin: “Zdravlje mušterija na prvom mestu“

Frizeri su u prethodna dva meseca tokom trajanja vanredne situacije u našoj zemlji jedni od onih koji su najviše bili pogođeni s obzirom na to da nisu bili u mogućnosti da privređuju. Bili su prinuđeni da zatvore svoje radnje, kako bi se na što efikasniji način sprečilo dalje širenje koronavirusa. Period tokom vanredne situacije mnogi su iskoristili da više vremena provedu na drugačiji način, a kikindski frizer, Duško Vujin, kaže da iako je i te kako osetio po džepu nemogućnost da radi, zdravlje mušterija na prvom mestu i da u tom smislu nije bilo nijednog momenta problema:

Pravo da kažem, jedva sam dočekao da otvorim ponovo svoju radnju, a verujem da su se obradovale i moje mušterije. Jednostavno sam zatvorio svoju radnju u prethodnom periodu, bavio sam se drugim stvarima, nisam želeo da napravim problem sebi, a potom i svojim sugrađanima. Najvažnije je da je ovo prošlo, da ponovo radimo, iako moramo da sprovodimo određene mere. Generalno gledano, nije problem ni novi način poslovanja. Pridržavam se svega, u radnju može da uđe samo jedna mušterija, obavezno sa maskom i rukavicama. Zaštitnu opremu moram da nosim i ja. Redovno se menja potrošni materijal, nakon svakog šišanja obavezno se izvrši dezinfekcija stolice, objekta, a potom i alat potopim u natrijum hipohlorit jer mi je bezbednost i zdravlje mušterija na prvom mestu – priča kikindski frizer.

Vujin poput i drugih kikindskih frizera koji svoj posao shvataju vrlo ozbiljno i od toga i žive, kaže da mu je dobro došla pomoć države tako da će biti potrebno svega nekoliko meseci da se situacija vrati u prvobitno stanje:

-Moram da kažem da mi je pomoć države u vidu isplate minimalca dobro došla, tako da ću uspeti da izađem na kraj sa ovom situacjom. Još uvek mi je novo sve ovo što se dešava, ali se polako prilagođavam. Radim na zakazivanje, dolaze mi mušterije na svakih pola sata, nema nikakvog kontakta sa drugim ljudima. Izbacio sam iz cenovnika brijanje jer ne želim da se približavam licu svoje mušterije kako bi i ona bila sigurna da je sve u redu. Svako ko uđe u radnju prolazi kroz dezobarijeru, a kada izlazi bude takođe dezinfikovan. Poštujem strogo sve što se od nas traži jer samo tako možemo celu ovu situaciju što pre da okončamo, dakle moramo da budemo odgovorni prema sebi, ali i drugima – zaključuje Vujin.

Iako je sada u radnji tišina, Vujin priznaje da mu nedostaje razgovor sa uvek raspoloženim mušterijama koje često imaju neku zanimljivu priču, a dodaje i da mu nedostaje fudbal kojim se takođe bavi igrajući u nižim ligama, onako iz zadovoljstva. Pored toga što redovno brine o visokoj higijeni u radnji, poručio je da je nabavio i neke nove preparate kojim će pokušati da obraduje svoje mušterije kako bi iz njegove radnje i dalje izlazile zadovoljne.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!