INFO Servis, Sport

Kikindske rukometašice nove članice Super B lige

Ženski rukometni klub „Kikinda“ igraće od naredne sezone u Super B ligi. Kikinđanke su nakon neverovatnog niza od 22 uzastopne pobede, osvojile Prvu ligu Srbije i obezbedile plasman u viši rang takmičenja.  

Povodom ostvarenog uspeha, gradonačelnik je danas upriličio prijem za kikindske rukometašice, i tom prilikom istakao važnost ovakvih uspeha za naš grad.

ŽORK „Kikinda“ je odigrao izuzetnu sezonu u Prvoj ligi Srbije, i ostvario sve pobede, što je prava retkost, bez obzira na to koja je liga u pitanju. Klub je pre oko godinu dana zapao u veoma loš period, i zbog finansijskih problema nije mogao da nastavi planiranim tempom. Prepoznali smo važnost rešavanja tog problema, i pružili finansijsku pomoć – rekao je Markov, i dodao da je ovim upehom najavljena nova era ženskog rukometa u Kikindi.

Teodora Đukičin iz Novog Miloševa, koja je član ŽORK „Kikinda“ 8 godina, a deo prvog tima prethodne dve, kaže da je cilj naredne sezone nastavak uspeha koji je ostvaren u Prvoj ligi Srbije:

Sa timovima iz Rume i Vrbasa, koji igraju u Super B ligi smo odigrale prijateljske utakmice. Bilo je porpilično izjendačeno, tako da smatramo da nam takve ekipe odgovaraju i da ćemo uspeti da se nosimo sa takvim klubovima – rekla je Đukičin.

Pripreme za narednu sezonu naše rukometašice će započeti u avgustu. Iz stručnog štaba kluba ističu da je krajnji cilj povratak u Super A ligu Srbije, gde ovaj kvalitetan i mlad tim i pripada.

Fotografije: Radio Ami i ŽORK Kikinda

Pratite nas FB