INFO Servis

Kikinđani uspešni na nacionalnom „BrainOBrain“ takmičenju

Polaznici kikindskog „BrainOBrain“ centra učestvovali su na drugom po redu nacionalnom abakus takmičenju, održanom u Beogradu, gde su osvojili sedam pehara, sedam zlatnih i pet srebrnih medalja. Zorana Mečkić i Marko Glamočan, učenici prvog razreda, postavili su rekorde u broju rešenih zadataka. 

Na drugom po redu „BrainOBrain festu“ učestvovalo je 350 dece iz cele Srbije uzrasta od 4 do 14 godina, a cilj je bio da se za tri minuta reši što više zadataka. Iz kikidnskog BrainOBrain centra učestvovali su: Dunja Grubiša, Dominik Terzin, David Vujović, Andrej Čolak, Strahinja Stojkov, Katarina Aleksić, Jovan Sekulić, Milica Blažić, Andrea Ćosić, Lara Đuran, Mateja Radojčić, Milica Pjević, Tisa Felbab, Maša Prodanov, Nina Prodanov, Jana Injac, Andrej Veljković, Zorana Mečkić, Marko Glamočan i Katarina Piškin (kao član hora).

Velike pohvale za svu našu decu koja su se odvažila da učestvuju na ovakvom takmičenju, kao i za njihove roditelje, koji ih podržavaju i prate. Zahvalni smo i Gradskoj upravi, koja je obezbedila autobuski prevoz za sve učesnike. Dečiji hor „Čuperak“ je uveličao ovaj događaj, na čelu sa Svetlanom Cecom Milić, koja je autor Brainobrain himne – kaže Marijana Bjelić, BrainObrain Kikinda. 
 

BrainOBrain metodologiju kreirali su stručnjaci iz oblasti dečije psihologije, edukacije i matematike. Program je nastao u Indiji 2003. godine, a od tada se proširio na 39 zemalja sveta i preko 950 edukativnih centara. BrainOBrain centri nalaze se u petnaest gradova u našoj zemlji, među kojima je i Kikinda. 

Kikinđani sa osnivačima BrainOBrain programa Anandom i Arulom Subramaniam iz Indije

Fotografije: Fejsbuk, privatna arhiva

Pratite nas FB