INFO Servis

Kikinđani se u Temišvaru upoznali sa ponudom rumunskih poslodavaca

Regionalna privredna komora Severnobanatskog okruga, u okviru prekograničnog projekta „Labor Net“, organizovala je besplatan odlazak na Sajam zapošljavanja u Temišvaru za nezaposlene Kikinđane. Oko četrdesetoro sugrađana imalo je priliku da se upozna sa ponudama dvadeset pet rumunskih poslodavaca. 

Pored predstavnika Komore, otvaranju Sajma u centru za obuku CRAFT Trgovinsko-industrijsko agrarne komore županije Timiš u Temišvaru, prisustvovali su i direktorka NSZ filijala Kikinda, Jelena Mitrović i član gradskog veća za privredu i preduzetništvo, Miodrag Bulajić.

Poslodavci u Rumuniji su izuzetno zainteresovani za našu radnu snagu. Firma Bosch tražila je diplomirane ekonomiste, knjigovođe i računovođe, Haus Energy je bio u potrazi za instalaterima, električarima i nekvalifikovanim radnicima, Sedako group je tražio građevince, Auto schunn prodavce automobila, auto-mehaničare, NYAPPY programere, SMM studio fotografe, Moondrops empire grafičke dizajnere, Rossini sleeve technologies operatere različitih mašina, CNC operatere, kontrolore kvaliteta.

Tražili su se i prodavci, frizeri, trgovački agenti, krojači, barmeni, radnici u restoranima, od visokokvalifikovanih kuvara do radnika u restoranima brze hrane, od visokokvalifikovane do nekvalifikovane radne snage.

U Temišvaru trenutno radi 214 građana Srbije, od kojih su najbrojniji Kikinđani kojih ima preko sedamdeset.

 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!