INFO Servis

Kikinda uskoro dobija Prihvatnu stanicu

Gerontološkom centru u našem gradu odobrena su sredstva Vlade Vojvodine, u iznosu od 5,9 milona dinara, za sanaciju bivšeg Doma učenika, u Ulici Đure Jakšića. Nakon adaptacije, Kikinda će imati prvo prihvatilište u Severnobanatskom okrugu.

 

Direktor Gerontološkog centra, Svetislav Vukmirica, objašnjava da je odlukom Pokrajinske vlade 31. jula, zgrada na adresi Đure Jakšića broj 53 dodeljena ovoj ustanovi na korišćenje i upravljanje:

Ono što nam sada predstoji, je adaptacija zgrade i da se ona prilagodi svojoj nameni. Sredstvima koja su nam odobrena i dodatnim koja ćemo mi izdvojiti, biće uređena prva lamela, koja će biti dovoljna za početak i noromalno funkcionianje Prihvatilišta. Biće tu 25 kreveta, dve sobe za invalide, 7 soba za one koji nemaju rešeno stambeno pitanje, a ovde će moći svoj mir da nađu i žrtve porodičnog nasilja – kaže Vukmirica, i dodaje da će nakon završetka radova biti rešen veliki problem, u smislu ispunjavanja standarda, nakon čega sledi licenciranje Prihvatne stanice.

Zgrada bivšeg Doma učenika ne koristi se od 2011. godine. Prema rečima direktora Vukmirice, radovi na adaptaciji zgrade će najverovatnije biti započeti u februaru, a završeni u martu.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!