INFO Servis, Sport

Kikinda proteklog vikenda u znaku borilačkih sportova

U hali Sportskog centra  „Jezero“ u Kikindi proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine u kung fu vušu sportu, sanda borbama i taolu formama. Radi se o tradicionalnom prvenstvu Vojvodine koje se održava već 19 godina, odnosno od osnivanja Kung fu vušu saveza Vojvodine čije je predstavništvo upravo u Kikindi, tako da sledeće godine naši sugrađani koji vole borilačke sportove mogu da očekuju i lep jubilej.

Na takmičenju su nastupili takmičari iz cele Srbije, a prisustvovali su i gosti iz Severne Makednije, što je celokupnu sportsku manifestaciju podiglo na međunarodni nivo. Svoje znanje i umaće prikazali su borci iz Vojvodine, Beograda, Požarevca, ukupno oko 100 takmičara iz svih uzrasnih kategorija. 

Cilj ovakvih takmičenja je promocija sporta uopšte, ali i borilačkih sportova, kao i uključivanje što većeg broja mladih. Pomenute veštine još uvek nisu toliko razvijene u našoj zemlji za razliku od ostatka sveta u kojem postoji preko 120 zemalja članica Kung fu vušu Svetske organizacije. Organizator Otvorenog prvenstva bio je Klub borilačkih sportova “Kikinda“, uz podršku Kung fu vušu saveza Vojvodine.

Pratite nas FB