INFO Servis, Sport

Kikinda je i grad tenisa: “Kikinda open 2020“ u našem gradu

Na terenima Teniskog kluba Kikinda organizovan je “Kikinda open 2020“, turnir za dečake i devojčice do 10 godina po narandžastom nivou prema kriterijumima Teniskog saveza Srbije. Tako je Kikinda domaćin turnira koji je okupio desetak tenisera iz Novog Sada, Kule, Pančeva, kao i Beograda, Kruševca i Čačka. Održavanje turnira predstavlja korak dalje ka sve boljoj situaciji u domaćem tenisu, ali predstavlja i način na koji se promoviše grad kroz beli sport:

-Kikinda se uveliko vraća na tenisku mapu, a ono što je veoma bitno jeste da planovi postoje, infrastruktura se uveliko obnavlja, tako da će Kikinđani imati i tenisku halu za koju projekat već postoji, da bude domaćin lepog prostora u kom će se trenirati i takmičiti. Zadovoljstvo mi je da se tenis ponovo vraća na terene, da se turniri ponovo održavaju. Teniski savez Srbije je dao odobrenje za održavanje što znači da se kod nas primenjuju sve mere zaštite od zaraze. Zaista mi je drago što se sve vraća na svoje mesto kako bi mogli da nastavimo da se takmičimo – rekao je predsednik Tesnikog kluba Kikinda, Dejan Ćirić.

Među desetak tenisera našao se i Milutin Marić iz Kruševca koji se tenisom bavi već godinu i po dana, a razlog bavljenja belim sportom je svakako uspeh našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića. Milutinu je bilo važno da se takmiči:

-Treniram u Teniskom klubu Kruševac, spreman sam da pokažem svoj maksimum i da se takmičim, ali bih i svim teniserima koji su u Kikindi da poželim sreću i dobar turnir. Tenisom se bavim više od godinu dana, a uzori su mi Novak Đoković, Federer, Nadal i Lajović.

Turniri po manjim mestima imaju posebnu draž, a deca imaju priliku da steknu neprocenjivo iskustvo, smatra trener TK “Hajduk“ iz Kule, Jožef Barna:

-Ranije sam u Kikindu dolazio na veteranske turnire, tako da znam da je Kikinda dobar domaćin, da je grad prelep i odličan za sport. Na turnir smo doveli četvoro dece, tri dečaka i devojčicu, tako da se nadamo pobedama i dobrim partijama. Bitno je što se ponovo održavaju takmičenja, što se ponovo okupljamo, nadamo se da će sve ovo brzo proći pa da nastavimo sa redovnim aktivnostima – dodao je Barna.

Na turniru su predočena nova pravila u vezi sa preventivom i zaštitom zdravlja svih igrača, organizator je sproveo sve neophodne mere za nesmetano odvijanje turnira, a početak i svečano otvaranje obeležilo je intoniranje himne na zahtev svih prisutnih takmičara, trenera i roditelja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!