INFO Servis

Karavan Kluba volontera NIS-a u Dečjem dispanzeru

Karavan društvene odgovornosti komapnije NIS posetio je danas Kikindu, gde je u Dečjem dispanzeru zajedno sa volonterima Gradske uprave realizovao volontersku akciju. Volonteri NIS-a obilaze zdravstvene ustanove širom Srbije, koje je ova kompanija podržala u okviru Konkursa „Zajednici zajedno“. 

U okviru realizacije projekta kompanije NIS “Zajednici zajedno 2019. godine“ uloženo je 17 miliona dinara u sanaciju, opremu i novo vozilo za Dečji i Školski dispanzer, kako bi se zdravstvena zaštita dece i omladine podigla na znatno viši nivo. U okviru današnje akcije volonteri su ofarbali ogradu Dispanzera, čime se završava jednogodišnji projekat “Unapređenje sistema primarne zdravstvene zaštite za decu i omladinu namenjen Gradu Kikindi“:

Kikinda je od NIS-a dobila sredstva, koja su namenski utrošena na sanaciju i nabavku opreme u Dečjem i Školskom dispanzeru. Do kraja meseca saznaćemo i koji će projekti biti finansirani u okviru Konkursa „Zajednici zajedno“ u ovoj godini. Time će dugogodišnji proces i uspešna saradnja NIS-a i Kikinde biti nastavljeni – objašnjava Saša Tanackov, član GV, i podseća da je zahvaljujući sredstvima NIS-a uređeno veliko igralište u centru grada i rekonstruisano mnogo obrazovnih ustanova. 

Načelnica Dečjeg i Školskog dispanzera, dr Vesna Tomin ističe da je kompanija NIS investirala veoma značajna sredstva kako bi se kvalitet zdravstvene zaštita dece i mladih značajno poboljšao:

Zahvaljujući tome, urađena je veoma ozbiljna rekonstrukcija Dispanzera. Jedna od ključnih stvari, koja nam je bila potrebna za akreditaciju ustanove, je rampa za invalidska kolica, koja je sada urađena. Osim toga dobili smo i novu opremu, sve ono što nam je nedostajalo – kaže dr Tomin. 

Kompanija NIS već 12 godina aktivno ulaže u razvoj lokalne zajednice i unapređuje kvalitet života građana širom Srbije. Do sada je kroz NIS-ov program „Zajednici zajedno“ podržano više od 950 projekata iz različitih oblasti. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!