INFO Servis, Sport

Juniori kikindskog “Partizana“ najbolji džudisti u Srbiji

Džudo klub “Partizan“ iz Kikinde najupešniji je klub u Srbiji u juniorskoj konkurenciji. Velikih uspeh kikindski gromovnici ostvarili su u Beogradu na Prvenstvu Srbije, a iza sebe su ostavili velikane srpskog džudo sporta. Pored ekipnog uspeha za najbolji klub, medaljama su se okitili i naši džudisti.

U kategoriji do 48 kilograma Tara Kojić osvojila je zlatnu medalju, dok je Nevena Milić bila drugoplasirana. Milica Latković se okitila zlatom u kategoriji do 57 kilograma. Zlato je osvojio i SlobodanBakić u kategoriji +100 kilograma, Dejan Grujić osvojio je srebro do 60 kilograma, baš kao i Mateja Vukmirica koji se nadmetao u kategoriji do 90 kilograma:

-Ovako veliki uspeh mnogo nam znači u klubu jer smo ponovo pokazali da imamo pravi rasadnik mladih džudista koji ostvaruju uspehe na svim poljima. Drago mi je što smo na takmičenju ostavili iza sebe velike klubove iz prestonice i time svima dali do znanja da je naš klub najbolji. Na ovome se ne zaustavljamo, nas očekuju evoprska takmičenja. Ubeđen sam da ćemo nastaviti sa sjajnim rezultatima. Imamo jako dobru ekipu koja je spremna na sve izazove – istakao je Svetislav Vukmirica, trener Džudo kluba “Partizan“, Kikinda.

Pratite nas FB