INFO Servis

JP „Putevi Srbije“: Svi državni putevi prohodni

Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP „Putevi Srbije“, izjavio je danas da sneg ne iznenađuje putare, da su svi državni putevi I  i II reda u Republici Srbiji, prilazi graničnim prelazima i zimskim turističkim centrima prohodni i da se saobraćaj odvija neometano. JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu. 

Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja. 

Na teritoriji opštine Valjevo, na deonici Divci – Slovac i Valjevo – Kaona, u mestu Bačevci postoji opasnost obrušavanja kamena na put i zato je potrebno ograničiti brzinu na 20 km na sat. Takođe, na teritoriji Zaječara su mogući sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima – Đerdapska magistrala, gde se savetuje oprezna vožnja i poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Postoji mogućnost pojave magle na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

V.d. direktora Zoran Drobnjak naglasio je da se posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja: mostu „Gazela“, prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju „Mečka“,  Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Berzeće – Kopaonik. Drobnjak ističe da JP „Putevi Srbije“ posebno pomaže lokalnoj samoupravi, poslednjih dana u čišćenju snega u Ivanjici, Lučanima, Guči, Dragačevu, Sjenici, Novom Pazaru, Tutinu.

 

Detaljne informacije o stanju, eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u 6:00 i 18:00 časova, a u slučaju vanrednih okolnosti možete naći na sajtu JP „Putevi Srbije“

Pratite nas FB
error: Content is protected !!