INFO Servis

Još 62 slučaja koronavirusa, u Kikindi broj aktivnih slučajeva jednocifren

U poslednja 24 sata u Srbiji su registrovana još 62 slučaja koronavirusa, od 7 411 testiranih osoba. Od posledica infekcije preminula je još jedna osoba, a na respiratorima nalazi se njih 20. U kikindskoj Bolnici nema hospitalizovanih pacijenata zaraženih koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva je jednocifren. 

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je realno očekivati porast procenta obolelih od koronavirusa u narednih 10 do 15 dana, ne samo zbog povratnika s letovanja, već i zbog određenih situacija u našoj zemlji. Tiodorović je za RTS rekao da očekuje da građani koji se budu vraćali u zemlju budu savesni, jer, kako kaže, postoji određeni procenat onih koji smatraju da su sve mere nepotrebne. 

Govoreći o povratnicima iz inostranstva i merama nadzora, on je rekao da je cilj da se što pre otkriju potencijalni slučajevi i da posle deset dana, ako nema problema, sledi odjava, a građani nemaju ograničenje kretanja i komunikacija. Deca koja dolaze s letovanja ne bi trebalo da idu u škole i vrtiće desetak dana, rekao je Tiodorović i istakao da su škole sigurna mesta, bez obzira na broj obolelih učenika i zaposlenih.

Tiodorović je još jednom apelovao na sve građane da se pridržavaju mera i upozorio da pre svega treba da se vodi računa o starijim osobama i hroničnim bolesnicima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!