INFO Servis

Jednodnevni štrajk u školama 1. septembra

Prvog dana nove školske godine, u petak,  čak 30.000 zaposlenih u 750 škola u Srbiji skratiće časove na 30 minuta kao znak štrajka.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) najavila je da će članovi tog sindikata prvog dana nove školske godine stupiti u jednodnevni štrajk i da će u petak, 1. septembra, časovi trajati 30 minuta.

USPRS je saopštila da traži povlačenje iz procedure Nacrta Zakona o zaposlenima u javnim službama, hitno potpisivanje Protokola o zaradama kojim će plate zaposlenih u prosveti porasti na nivo iznad republičkog proseka, kao i povlačenje i izmene svih propisa koji zaposlene u prosveti „masovno ostavljaju bez posla“.

Odluka o štrajku je doneta na sednici Glavnog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije koja je održana 16. avgusta. Odlučeno je da će zaposleni, članovi tog sindikata stupiti u jednodnevni štrajk i da će tog dana časovi trajati 30 minuta, a da će istog dana u 12 časova, sve gradske, opštinske, regionalne organizacije održati protestne skupove u svojim mestima.

Među školama na teritoriji Grada Kikinde samo je OŠ „Milivoj Omorac“ iz Iđoša član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!