INFO Servis

Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica

Lokalna samouprava objaviće 12. marta Javni poziv za izbor korisnika za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica, pri kupovini 15 seoskih kuća. Javni poziv trajaće do 27. aprila, 2020. godine, a sve informacije zainteresovana lica mogu dobiti putem telefona: 0230/410-164 i kod poverenika za izbeglice, adresa Trg srpskih dobrovoljaca 12, Kikinda, kancelarija 11.

Grad Kikinda obaveštava izbeglice i bivše izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe, i to: izbeglice koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivše nosioce stanarskog prava, a koje su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti, da će javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica pri kupovini 15 seoskih kuća u okviru Regionalnog stambenog programa, Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 9 – seoske kuće (u daljem tekstu: Javni poziv), biti objavljen 12. marta, 2020. godine na oglasnim tablama Gradske uprave Кikinda i mesnih zajednica, na internet prezentaciji grada Komesarijata za izbeglice

Pomoć je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno boravište/prebivalište na teritoriji grada Кikinde, kroz kupovinu seoske kuće u maskimalnom iznosu do 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, i dodelu paketa pomoći (građevinski materijal i oprema u cilju poboljšanja uslova života) u maksimalnom iznosu do 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, po porodičnom domaćinstvu.

Izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u realizaciji pomoći za rešavanje stambenih potreba u iznosu do 50 posto od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće (u maksimalnom iznosu do 4.750 evra, u dinarskoj protivvrednosti). Pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće koja se nalazi na teritoriji Republike Srbije. Predmetna seoska kuća mora biti upisana u katastru nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu, i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!