INFO Servis

Izmenjen Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava

Poljoprivredna stručna služba Kikinda obaveštava sva poljoprivredna gazdinstva da je najnovijom izmenom Pravilnika o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovu registracije propisano da se obnova podataka u registru vrši u roku od 30 dana od dana nastanka promene. Obaveza promene podataka u registru teče od 2. februara, te od tog datuma treba računati navedeni rok. Poljoprivrednom gazdinstvu koje ne izvrši obnovu u skladu sa važećim Pravilnikom biće određen pasivan status. 


Upravi za trezor se dostavljaju svi podaci koji su promenjeni u odnosu na stanje u registru, a obavezno se dostavljaju podaci o vrsti poljoprivrednih kultura i površinama pod kulturama, vrsti životinja i broju gazdinstva HID na kojima se drže ili uzgajaju životinje i promeni zemljišnog poseda i osnova korišćenja zemljišta. 

Obnova registracije radi utvrđivanja prijavljenih površina za koje se mogu osvariti osnovni podsticaji u narednoj godini vrši se do 30. septembra tekuće godine.

Pored promene podataka o vrstama proizvodnje gazdinstva su obavezna i da izvrše promene statusnih podataka u roku od 30 dana od dana nastanka (promena broja namenskog računa, promena nosioca ili članova gazdinstva i sl.)

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!