Izašao prvi autorski album grupe „Drvo Truo“

Kikindski alternativni pop rok sastav „Drvo Truo“ objavio je pre nekoliko dana prvi album sa autorskim pesmama, pod nazivom „Kakav bi ovo bio dan“. 

Bend „Drvo Truo“ postoji već deset godina. Počeo je kao akustični duo, koji je spontano prerastao u trio. Sastav je trunutno petočlan, a čine ga: Jovan Bajkin (vokal, gitara), Srđan Stojanović (violina, prateći vokal), Aleksandar Lipovan (prateći vokal, gitara), Vladimir Vukša (bas) i Sale Banjac (bubnjevi, udaraljke). 

Aleksandar Lipovan kaže za naš radio da je album koji je nedavno izašao, njihov prvi autorski:

Ranije smo se malo više bavili akustičnom muzikom. Izdali smo album sa obradama 2011. godine, a naredne godine izašao je maksi singl, sa akustičnim obradama pesama iz osamdesetih, koje su upotrebljene u predstavi „Pidžama za šestoro“ Narodnog pozorišta u Kikindi. Na novom albumu „Kakav bi ovo bio dan“ nalazi se 7 pesama. Naš sastav potpisuje tekst i muziku svih numera, osim pesme „Bluz trule sobe“, za koju je tekst napisao naš sugrađanin Igor Grandić. 

Novi album sniman je u periodu između marta i juna, u zrenjaninskom studiju Ognjena Cvekića, koji je producent albuma. Osim Jovana Bajkina, Aleksandra Lipovana i Srđana Stojanovića, koji su u bendu od samog početka, na albumu su radili i gostujući muzičari:

U ritam sekciji su učestvovali i Vladimir Vukša, koji svira u našem uživo sastavu, i Sebastijan Kerekeš, bubnjar grupe „Neverne bebe“. Prateće vokale otpevala je lejla Hot, koja je poznata i kao samostalna pevačica, učitelj je pevanja i radi sinhronizacije za Diznijeve filmove. Bojan Turkić, fantastični džez pijanista iz Smedereva, svirao je klavir na albumu – kaže Lipovan. 

Izlazak novog albuma, najavljen je pre nekoliko dana spotom za pesmu „Gazi, ali pazi“, čiju produkciju i režiju potpisuju Petar Tkalec i Đorđe Đurišić:

Video je sniman u Beogradu, a rađen je u simpatičnoj vizuri psa koji šeta gradom. U planu je da, u narednom periodu, uradimo spotove za još dve pesme. Trudićemo se da i dalje podržavamo lokalnu scenu i umetnike. Za jedan od spotova, video će nam raditi Aleksandar Joksimović, poznati vizuelni umetnik iz Kikinde. Omot za album je takođe radio umetnik iz našeg grada, grafički dizajner, Nikola Puzigaća. Bio je izuzetan za saradnju, izašao je u susret svim našim zahtevima, i uradio savršen posao. Zahvalili bismo ovom prilikom i Centru za likovnu i primenjenu umetnost „Tera“, koji je izdao disk, a samu štampu diska radio je „Garmond“ iz Novog Miloševa – kaže Srđan Stojanović.

U narednom periodu bend „Drvo Truo“ očekuju promocije albuma „Kakav bi ovo bio dan“ na različitim festivalima u zemlji i regionu. Osim aktuelnog albuma, sastav će na promocijama predstaviti i nove pesme koje su u pripremi i koje će se naći na nekim narednim izdanjima.

 

error: Content is protected !!