INFO Servis

Iskusni rokeri nastupili sinoć u dvorištu Kurije

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ sinoć su u dvorištu Narodnog muzeja nastupili Branko Marušić Čutura i Vlada Janković Džet sa svojim bendom. Muzičari, koji se više od pet decenija bave rokenrolom, puna dva sata svirali su i pevali za Kikinđane, a nakon njih nastupio je i mladi lokalni bend „Antidepresiv“. 

Vlada Janković Džet

Poznati radijski voditelj, gitarista i pevač, Vlada Janković Džet nastupio je sinoć sa svojim bendom pred kikindskom publikom, i u jednočasovnom nastupu izveo pesme sa svojih albuma. Vlada Džet je i ranije nastupao u našem gradu:

Prvi put sam u Kikindi bio još 1967. godine sa „Crnim biserima“, a kasnije dva puta i sa grupom „Tunel“. Kikinda je uvek imala i dobre bendove i dobru publiku koja poznaje materiju – rekao je Janković.

Vlada Džet se još davne 1964. godine kao bas gitarista pridružio grupi „Crni biseri“, a nakon raspada ovog benda 1980. zajedno sa Ljubom Ninkovićem osnovao je „Tunel“. Krajem devedesetih oformio je „Vlada Džet bend“ sa kojim je snimio pet studijskih albuma.

Branko Marušić Čutura

Za razliku od sedam godina mlađeg kolege, najstariji roker Balkana, Branko Marušić Čutura u Kikindi je nastupio prvi put. On je kroz priču, pesmu i fotografije preneo Kikinđanima kako je to bilo kada je on počinjao da se bavi muzikom, pre čak šest decenija. Čutura je izveo najveće hitove bendova čiji je bio član, „Džentlmeni“ i „Dah“, ali i poznate pesme Solomona Berka, Lesa Brauna i drugih velikih zvezda tog vremena.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!