INFO Servis, Sport

Ipak poraz: Odbojkaši “Kikinde“ izgubili u polufinalu Kupa

Odbojkaši “Kikinde“ poraženi su u polufinalnoj utakmici Kupa Srbije na teritoriji Vojvodine. Kikinđani su u hali Sportskog centra “Jezero“ izgubili sa 3:0 u setovima od prvoligaške ekipe OK “Novi Sad“. Prvi set pripao je gostujućoj ekipi sa 25:22, u drugom setu Novosađani su slavili sa 25:18, da bi u poslednjem setu bili bolji sa 25:23.

Uprkos izgubljenoj partiji, kikindski odbojkaši prikazali su odličnu igru, pa samim tim i pokazali da mogu da se nose sa znatno kvalitetnijim ekipama, poput novosadske koja ima ambcije da se plasira u Superligu, predvođena Nedžadom Osmankačem, nekadašnjim trenerom Vojvodine.

Utakmica je bila prilično dobra sa kvalitetnim protivnikom koji se nalazi dva ranga iznad nas, mi smo dali sve od sebe. Nedostajali su nam i neki igrači koji su zbog bolesti odsustvovali, a i mi se tek uigravamo, tako da se zaista nadam da će ovo biti jedna prilično dobra sezona za nas. Ovo je tek početak, nama su ostale pripremne utakmice, koje će nam poslužiti odlično za novi početak sezone. Verujem da svakom utakmicom ćemo igrati sve bolje i bolje. Vidi se da nam fali iskustva, pogotovo u pojedinim momentima nam nedostaje koncentracije, drugačijih poteza od šablonskih koji su već standardni i sve će o biti sređeno, sve bolje i preciznije i zaista verujem u ovu ekipu – istakao je nakon utakmice Vladimir Boškoćević, odbojkaš “Kikinde“.

Kikindske ekipa nije bila kompletna, ali je uprkos svim problemima, prikazala odličnu igru protiv vrlo teškog protivnika:

-Članovi novosadske ekipe treniraju dva puta dnevno, mi treniramo kako kada stgnemo, ali mi se uprkos svemu zaista svidelo kako je moja ekipa igrala. Imali smo naravno momente koji nisu bili dobri, kada smo izgubili po pet poena, ali ja sam veoma zadovoljan. Da smo dobili bar jedan set mislim da bi bilo lepše, ali da smo ga osvojili, ko zna kako bi se i utakmica završila. Mi smo još uvek u pripremnom periodu, imamo još četiri utakmice u narednom periodu i to će biti sa Klekom i Mladenovcem, pa ćemo se zaista pripremiti na najbolji način. Naš najveći problem je nedostatak koncentracije, ali se to sve rešava radom. Povedemo po pet poena početkom seta, ali nemamo snage da održimo tu prednost do kraja seta – dodao je trener “Kikinde“, Milan Radosavčev.

Sezona u Drugoj saveznoj ligi u kojoj se kikindski odbojkaši takmiče, počeće 16. oktobra, a odbojkaše MOK “Kikinda“ očekuju dve utakmice na domaćem terenu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!