Gradski Info INFO Servis

INFO GRAD KIKINDA

Od danas, 12. januara na našem sajtu možete čitati sevisne informacije za Kikindu. 

Foto: pixabay.com

Urgentne ekipe  za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u protekla 24 sata intervenisale su 37 puta, od čega 25 intervencije na poziv pacijenata i 12 pregleda u ambulanti.

Porođajno odeljenje : Nije bilo porođaja u protekla 24 sata

Dežurna apoteka 24 sata : Braće Tatića GA 4, telefon 422-208

U prethodnih 24 sata na teritoriji Severnobanatskog okruga nije zabeležena ni jedna saobraćajna nezgoda.

JP TOPLANA

Sve gradske kotlarnice rade bez problema.

ELKTROVOJVODINA

U kikindi je dobra snabdevenost električnom energijom, za danas nema planiranih isključenja.

POLICIJSKA UPRAVA U KIKINDI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave granične policije na prelazu Horgoš zaplenili su 4,6 kilograma kokaina i skoro osam kilograma ekstazija i spida.

Na ulazu u Republiku Srbiju prilikom pregleda putničkog vozila „pasat“, kojim je upravljao nemački državljanin A. K. (1958), policija je pronašla četiri paketa droge za koju se sumnja da je kokain ukupne težine 4.630 grama.

U zadnjem delu gepeka, pronađena su još dva paketa tableta crvene i plave boje za koje se sumnja da su ekstazi, ukupne težine 3.695 grama, kao i četiri paketa droge težine 4.216 grama nalik na spid.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

KURSNA LISTA

Dinar je danas na gotovo istom nivou prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,7636 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

SUTRA SE ČEKA PRAVOSLAVNA NOVA GODINA

Julijanska Nova godina najčešće se kod Srba naziva Srpskom Novom godinom, dok je ostali zovu Stara Nova godina ili Pravoslavna Nova godina. Praznik se slavi svake godine 14. januara po Gregorijanskom kalendaru , a taj datum je 1. januar po Julijanskom kalendaru.

Ove godine u Kikindi nema oragnizovanog dočeka na trgu.

OBRAZOVANJE:

U ponedeljak za đake osnovnih i srednjih škola u Vojvodini počinje drugo polugodište.