INFO Servis

Humani plesači uručili Dečjem dispanzeru pulsni oksimetar i inhalator

Deo novca prikupljen od ulaznica na prvom Plesnom festivalu „Ki dance fest“, održanom krajem decembra u Narodnom pozorištu u našem gradu, iskorišćen je za nabavku inhalatora i pulsnog oksimetra. Ovi medicinski aparati uručeni su danas Dečjem dispanzeru.

Udruženje sportskog plesa „Dance N Soul – Ritmik“ organizovalo je krajem prošle godine prvi „Ki dance fest“, koji je imao za cilj promociju modernog plesa i prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe. Prema rečima osnivača ove plesne škole, Mirne Krnić, suma u iznosu od 26.000 dinara uplaćena je na račun devojčice Petre Đorđević, koja boluje od karcinoma, dok su od ostatka novca kupljeni aparati za Dečji dispanzer:

Nabavljena su dva inhalatora i pulsni oksimetar koji je im neophodan za lečenje dece. Ovo je bila prva humanitarna akcija našeg udruženja, i planiramo da ih organizujemo i u budućnosti. Zahvalila bih svim sponzorima Festivala, bez kojih ne bismo uspeli sve to da realizujemo – rekla je Krnić, i dodala da su na Festivalu sakupljene 62 hiljade dinara. 

Načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, dr Vesna Tomin, zahvalila je USP „Ritmik“ na donaciji. Ona je navela da je ova donacija došla u pravi čas, jer se aparat za ihalaciju pokvario, dok Školski dispanzer nije imao pulsni oksimetar:

Aparati će nam zanačajno olakšati rad, podići njegov kvalitet i smanjiti gužve. Istakla bih da smo zajedno na istom zadatku, jer ovaj plesni klub okuplja decu, tako da su deca pomogla svojim vršnjacima. Veoma sam srećna i zadovoljna što naša gradska sredina tako lepo funkcioniše, što smo svi povezani, prepoznajemo šta kome od nas treba i na taj način pomažemo jedni drugima – rekla je dr Tomin. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!