INFO Servis, Sport

Gradski odbojkaški derbi u hali: “Kikinda“ savladala “KI-0230“

U lokalnom derbiju Prve vojvođanske lige, odbojkašice “Kikinde“ bile su bolje od gradskog rivala “KI-0230“. U punoj hali i u sjanoj atmosferi, “Kikinda“ je slavila sa 3:0 u setovima i tako ostvarila pobedu u utakmici 4. kola tekućeg prvenstva. Ovo će im, smatra Aleksandra Ćoškov, kapiten pobedničke ekipe, biti vetar u leđa za naredne utakmice:

Jako nam je prijala ovakva utakmica, pogotovo nakon što smo pre ovoga igrale protiv znatno iskusnijih timova u prvenstvu i bilo je jako teško. Ovo nam zaista daje vetar u leđa za naredni deo prvenstva i zaista bih htela da pohvalim devojke koje su uspele da svojojm zaista dobrom igrom savladaju protivnika – rekla je Aleksandra Ćoškov.

Jako mi drago što se ekipa vratila u onaj pobednički kolosek koji sam bio i najavio nakon prethodne utakmice. Bilo je dosta početničkih grešaka, ali je to razumljivo jer je bila velika želja za pobedom nad gradskim rivalom i to se dešava. Protivnik je dosta korektno odigrao, mislim da su mnogo pokazali, ali da je naša želja ipak bila veća što se videlo i na terenu – dodao je trener “Kikinde“, Dragan Pecarski.

Atmosfera u kikindskoj hali bila je veoma lepa, pogotovo za nedeljno posle podne. Pune tribine bile su podstrek dvema kikindskim ekipama. Međutim, igra “KI-0230“ nije bila na zadovoljavajućem nivo, smatra Ratka Sokola, odbojkašica tog tima:

Mislim da nismo dali onoliko koliko smo mogli. Zaista nam ovo nije bio dan, a na nama je da se potrudimo da sledeći put bude mnogo bolje i da obradujemo naše navijače – kaže Ratka Sokola.

Moja ekipa nije danas pružila maksimum, eventualno polovinu onoga što znaju. Mislim da nam je u ključnim momentima falilo iskustva, da na neki način okrenemo igru u našu korist, a od utakmice napravimo pravi derbi kakvi su i do sada bili u hali. Nažalost, ovo je jedna od najgorih utakmica koje smo odigrali u derbiju, a krivo mi je i zbog slabe podrške mom timu. Nije pružen maksimum, izgubile smo, a protivniku čestitam na pobedi – rekla je nakon utakmice i trener “KI-0230“, Tamara Radlović.

U nastavku prvenstva Prve vojvođanske lige, odbojkašice “Kikinde“ igraće u Ravnom Topolovcu sledeće nedelje protiv “Hercegovine“, dok će odbojkašice “KI-0230“ ugostiti “Odbojku 013“ iz Pančeva.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!