INFO Servis

Gradonačelnik Markov: “U Kikindi situacija nije dramatična, poštujte predložene mere zaštite“

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, apelovao je na građane Kikinde da strogo vode računa i budu maksimalno oprezni, s obzirom na situaciju sa Covid-om 19 u celoj zemlji. On je istakao da je sada najveća odgovornost na samim građanima što zahteva dodatan oprez i poštovanje svih predloženih mera poput nošenja maski u zatvorenom prostoru, javnom saobraćaju, kao i poštovanje socijalne distance:

U nekoliko gradova u Srbiji proglašeno je vanredno stanje i mi kao Kikinda želimo da budemo u potpunosti spremni i evo zamolio bih sve građane da budu maksimalno oprezni, da strogo vode računa. Zahvaljujući visokoj svesti o situaciji, kao i velikoj disciplini, Kikinda je uspela da ostvari veoma dobre rezultate i ne bi bilo dobro da sada to pokvarimo. Dakle, apelovao bih na sve sugrađane da se ponašaju onako kao u periodu pre završteka vanrednog stanja – kaže gradonačelnik.

U Kikindi stanje nije dramatično, kaže gradonačelnik, uz konstataciju da se podaci mogu promeniti svakodnevno, tako da su iz tog razloga neophodni dodatna zaštita i obazrivost:

Verujem da će se svi složiti da sada budemo obazrivi, nego da ponovo prolazimo kroz sve ono što se dešavalo u prethodnom periodu. Ekonomija već sada trpi velike posledice, tako da i iz tog razloga nije dobro da se stanje u našem gradu pogorša. Treba da nosimo maske, da se ne krećemo po mestima gde ima mnogo ljudi, da pojačamo higijenu i da se naoružamo strpljenjem. Takođe, apelovao bih na sugrađane da ako su planirali neka velika slavlja ili da ih odlože ili da ako već moraju da obave, urade to poštujući sve predložene mere zaštite.

Gradonačelnik Kikinde istakao je da je Kikinda spremna da se suoči sa svim problemima, ukoliko bude bilo neophodno da se mere pooštre uz nadu da ovoga puta neće biti potrebe da se to desi i da ćemo svojom odgovornošću uspeti ponovo da iznesemo problem na najbolji način.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!