INFO Servis

Grad Kikinda izdvaja milion dinara parovima zainteresovanim za vantelesnu oplodnju

U okviru mera populacione politike za 2021. godinu, Grad Kikinda, između ostalog, izdvojiće milion dinara za bračne parove koji su zainteresovani za vantelesnu oplodnju, što je prepoznato kao vrlo važno, imajući u vidu da se radi o osetljivoj kategoriji stanovništva:

-Naša zamisao je bila da to budu parovi koji su prošli lekarsku komisiju. Mislili smo i na parove koji nisu prošli lekarsku komsiju i koji bi se za taj potez odlučili u inostranstvu. Međutim, epidemijska situacija nije dobra i zemlje u kojima ti parovi najčešće odlaze su Grčka i Češka Republika, pa je pitanje da li će im putovanje uopšte biti omogućeno. Mi ćemo se okrenuti parovima koji su prošli lekrasku komsiju jer im tokom procesa zaista treba pomoći. Pre svega treba im obezbediti sredstva za nabavku lekova, raznih suplemenata, kao i pokrivanje troškova prevoza za pregled – kaže Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada Kikinde.

Pored ovoga, Grad Kikinda je dva miliona dinara pre novogodišnjih praznika izdvojio za radnike u zdravstvu, kao vid pomoći za podnesen veliki teret tokom loše epidemijske situacije u gradu. Takođe, izdvojeno je milion dinara za lečenje dece, a obezbeđeno je i 5.000 paketića za decu koja su svoje želje navela u kutiji želja tokom praznika.

U 2021. godini lokalna samouprava nastojaće da obezbedi uslove za poboljšanje života porodica sa decom. U budžetu grada su i u 2021. godini obezbeđena sredstva za te namene i još kvalitetniji dodatni sadržaj u smislu podrške porodicama sa decom. Za roditeljski dodatak za prvorođeno dete opredeljeno 6.300.000 dinara, za novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama 10.500.000 dinara, na ime roditeljskog dodatka za drugo dete 4.000.000 dinara, bebi paketi za svako novorođenče – budžetom opredeljeno 4.200.000 dinara, za studentske stipendije 8.772.000 dinara, prevoz učenika srednjih škola 33.000.000 dinara, kao i za prevoz studenata 12.000.000 dinara. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!