INFO Servis, Sport

Grad finansijski podržava mlade talente, među njima je i Milica Latković

Šesnaestogodišnja Kikinđanka Milica Latković, koja trenira džudo u „Partizanu“ već devet godina, jedna je od dobitnika sredstava lokalne samouprave, koja grad izdvaja za podsticaj i razvoj mladih talenata. Milici je u sklopu Konkursa odobren iznos od 40 hiljada dinara, za potrebe pokrića troškova prevoza, kupovine opreme i suplementacije za međunarodno takmičenje. 

Grad je i ove godine raspisao Konkurs za dodelu sredstava za podsticanje i razvoj mladih talenata, koji je otvoren do utroška sredstava, a za ovu svrhu opredeljeno je milion dinara. Deo iznosa je već raspodeljen, a među mladim talentima kojima su sredstva odobrena je i Milica Latković:

Veoma sam zahvalna gradu što mi je obezbedio ova novčana sredstva. Potrošiću ga na sportsku opremu koja mi je potrebna i na takmičenja. Zbog korone je sve trenutno zaustavljeno i ne zna se kada će se nastaviti takmičenja, ali se nadamo da će to biti uskoro. 

Naša mlada sugrađanka, takmičarka Džudo kluba „Partizan“, prethodnih godina dostojno je predstavljala naš grad na različitim takmičenjima:

Bavim se džudom već devet godina i veoma sam uspešna. Imam četiri zlatne medalje na državnim prvenstvima u konkurenciji kadeta i juniora. Ove godine nisam uspela da ponovim uspehe iz prethodnih godina, jer je naš klub zbog epidemije mnogo manje trenirao u odnosu na ostale u zemlji. Nadam se da će naredne godine biti mnogo bolje, ali s obzirom na sve okolnosti nije loše ni osvojiti srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije – iskrena je Milica. 

Milica pohađa drugi razred Gimnazije „Dušan Vasiljev“ i kaže da uspeva da uskladi brojne školske i sportske obaveze:

Nije baš lako sve postići, ali uvek uspem sve da uskladim. Dnevno imam dva treninga, škola je u međuvremenu, a uveče imam vremena i za druženje. Preporučila bih svoj deci da se bave sportom, odrastanje je tako bolje i lepše, to su me roditelji naučili. Kroz sport razvijamo motoričke veštine, ali i pronalazimo dobre prijatelje – rekla je Milica. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!