INFO Servis

Gerontološki centar: Nove investicije vredne oko 5 miliona dinara

Gerontološkom centru u Kikindi odobrena su sredstva od strane Ministarstva za socijalnu politiku i Pokrajinskog sekretarijata, u iznosu od 4,7 miliona dinara za realizaciju četiri projekta. 

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku odobrio je kikindskom Gerontološkom centru sredstva u iznosu od 2,2 miliona dinara za uvođenje softverske aplikacije za arhivsku građu, za nastvak programske aktivnosti međugeneracijske saradnje sa OŠ „Jovan Popović“, kao i za uvođenje klime.

Uvođenje centralne klime za četvrti sprat je jedan veći projekat vredan 1,2 miliona dinara. Bio je obuhvaćen jednim drugim projektom kojim smo aplicirali kod Kancelarije za javna ulaganja, ali taj deo iz tehničkih razloga nije bio tada prihvaćen. Sada nam je Pokrajinski sekretarijat izašao u susret, odobrio sredstva tako da će svi radovi u Novom domu biti uskoro započeti – rekao je Vukmirica.

Ministarstvo za socijalnu politiku odobrilo je Gerontološkom centru sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za sanaciju toplovoda u Starom domu.

To je jedan ozbiljan, gorući problem, koji nam je već nekoliko godina visio nad glavom. Bilo je ozbiljnih utrošaka, iskakanja sistema i postojala je velika bojazan da naši korisnici ostanu bez grejanja. Na ovaj način rešavamo veliki problem, tako da ćemo spremno dočekati novu grejnu sezonu sa novim toplovodom – kaže Vukmirica.

U Gerontološkom centru trenutno boravi 167 korisnika, što je najviše u poslednjih par godina. Preostalih slobodnih mesta ima u apartmanima u Novom domu i u paviljonima u Starom domu. Prema rečima direktora Vukmirice veliki problem predstavlja nedostatak mesta u stacionarnom delu, jer je na listi čekanja trenutno dvanaest osoba.

 

 

Pratite nas FB