INFO Servis, Sport

Fudbal: ŽAK ponovo poražen, Jovica Lakić podneo ostavku

Jovica Lakić podneo je ostavku na mesto trenera kikindskog ŽAK-a nakon novog poraza njegovog tima u 8. kolu Vojvođanske fudbalske lige – istok. Železničari su ovoga puta izgubili na svom terenu pred oko 150 gledalaca od “Jedinstva“ iz Novog Bečeja sa 2:0, što je bio dovoljan razlog da Lakić odluči da ne bude više strateg “žutih mrava“:

Ušli smo nažalost u težak period i primetna je kriza na psihološkom planu, ali i rezultatskom. Ekipa ima dosta mladih igrača i mi svaki put platimo danak tom neiskustvu. Prvi golman nam je povređen, umesto njega branio je Tomašević koji ima 16 godina i bolji rezultat od ovoga teško je mogao i da se ostvari. Nešto mora da se menja, a moja moralna obaveza jeste da podnesem ostavku jer mora da dođe novi trener na moje mesto koji će probati da napravi promene na bolje. Momci su dobri, imaju potencijal, imaju kvalitet. Mislim da je bolje da ja odem, nego da menjamo 20 igrača u ekipi. Bilo mi je zadovoljstvo da vodim ŽAK, ekipu koja ima tradiciju i dosta talentovanih fudbalera, oni ne smeju da klonu, njihovo vreme tek dolazi i uspeće ako se trude i sa velikom željom izlaze na teren – izjavio je nakon utakmice sada već bivši strateg kikindskog ŽAK-a, Jovica Lakić.

Od početka utakmice ŽAK nije uspevao da konkretno ugrozi protivnički gol. Brzo su Železničari primili pogodak, što ih je dodatno demoralisalo, što je protivnička ekipa uspela da iskoristi. U nastavku drugog poluvremena bilo je nekoliko prilika za domaće da eventualno izjednače, ali su umesto toga primili još jedan pogodak nakon čega je bilo jasno da je utakmica izgubljena:

-Gosti su bili bolji i imali su bolju igru na terenu. Mi smo dali sve od sebe da ih ugrozimo, ali nije nam uspelo. U timu fali dosta profesionalnosti i ozbiljnosti. Moramo mnogo više da se posvetimo na terenu jer samo tako možemo da postižemo rezultate. Smatram da mi kao mladi igrači treba da dajemo mnogo više i da se dokazujemo na svakoj utakmici, a ne da se uvek oslanjamo na iskusnije igrače. Mislim da ništa nije gotovo, moramo da se potrudimo i šanse za opstanak su realne. Mi smo prošle polusezone dokazali da možemo mnogo bolje i to je dokaz da se radom i trudom sve može, ali je ipak sada na nama da se pokažemo u nastavku prvenstva – rekao je Slobodan Gavranov. 

ŽAK je novim porazom ostao na šest bodova i nalazi se na 14. poziciji prvenstvene tabele. Sledeće nedelje železničari će igrati protiv prvoplasiranog “Jedinstva“ u Banatskom Karađorđevu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!