INFO Servis, Sport

Fudbal: OFK “Kikinda 1909“ savladala “Slobodu“ u lokalnom derbiju

Fudbaleri OFK “Kikinde 1909“ pobedili su “Slobodu“ u Novim Kozarcima sa 1:0 u utakmici 21. kola Vojvođanske fudbalske lige (istok). Gol za kikindsku ekipu postigao je Danilo Vukobrat. Novom pobedom, kikindski tim napravio je još jedan krupan korak od zone ispadanja, pa ih u narednom periodu očekuje borba za opstanak sa nekoliko klubova koji imaju sličan broj bodova.

Domaća “Sloboda“ izvela je na teren uglavnom podmlađenu ekipu bez nekoliko prvotimaca pa se to i videlo na utakmici koja je protekla uglavnom bez nekih većih prilika na obe strane. Imali su priliku domaći da u nekoliko navrata zatresu protivničku mrežu što ipak nisu učinili, ali su i gostujući fudbaleri bili u prilici, pogotovo u prvom poluvremenu da povećaju vođstvo.

Utakmica je odigrana po kišovitom i hladnom vremenu što je dodatno otežalo uslove igračima, a i publika je, na stadionu “Ilija Pantelić“, bila u iznenađujuće malom broju. Sledećeg vikenda, fudbaleri “Slobode“ putuju u Omoljicu na megdan “Mladosti“, dok će fudbaleri OFK “Kikinde 1909“ ugostiti na Gradskom stadionu ekipu “Vojvodine 1928“ iz Perleza.

Pratite nas FB