INFO Servis, Sport

Fondacija “Pikolo“ uručila zahvalnicu Gradu Kikindi

Biciklistička humanitarna fondacija “Pikolo“ uručila je zahvalnicu Gradu Kikindi za gostoprimstvo i pomoć prilikom realizacije humanitarne akcije. Fondacija “Pikolo“ promoviše sport i zdrav način života, zaštitom životne sredine, ali i prikupljanjem novčanih sredstava od članova samog udruženja, preko humanitarnih akcija, ali i sponzorstava određenih pravnih i fizičkih lica koja žele da učestvuju u mnogim akcijama. Zahvalnicu je primio Miodrag Bulajić, član Gradskog veća:

Kikindu su prepoznali kao grad koji je često učestvovao u mnogim akcijama, tako da smo mi ostvarili sjajnu saradnju koja će u slučaju potrebe biti realizovana u narednom periodu. U načelu smo se dogovorili da to bude namenjeno našoj lokalnoj zajednici. Oni podstiču i motivišu sve zdrave i vitalne osobe da se bave sportom i promovišu zdrav način života. Međutim, primarni zadatak im je pomoć drugima, odnosno bolesnoj deci kako bi im što pre omogućili ozdravljenje – istakao je Bulajić.

Fondacija “Pikolo“ funkcioniše na području Srbije i Austrije. Biciklisti su odlučili da svojom novom akcijom obiđu preko 35 gradova u Vojvodini kako bi prikupili sredstva za pomoć onima kojima je neophodna, a Kikinda će biti grad koji će ponovo posetiti nekoliko puta:

-Ove godine nas dvojica vozača smo započeli humanitarnu akciju, ali se zaista nadam da će nam se vrlo brzo pridruziti veliki broj biciklista. Humaniratnim radom bavim se preko 20 godina i do sada sam organizovao veliki broj akcija. Dnevno prelazimo puno kilometara i želja nam je da nastavimo sa humanitarnim radom – podsetio je Robert Mesaroš, osnivač Fondacije “Pikolo“, čije je sedište u Subotici.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!