INFO Servis

Fabrika JTI u Senti obeležila 10 godina bez povrede na radu

Kompanija Japan Tobacco International obeležila je 10 godina bez povrede na radu u svojoj fabrici u Senti. Tim povodom, fabriku je danas posetio Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

 

Prilikom današnje posete fabrici JTI u Senti, ministar Đorđević je istakao koliko je ona važna za Severnobanatski okrug:

JTI je jedan od većih stranih investitora u Srbiji i želja nam je svakako da oni da svoje kapacitete proširuju i zaposle još više ljudi. Verujem da je ova fabrika dobar primer kada je u pitanju bezbednost i zdravlje na radu, jer deset godina nisu imali ni jednu povredu na radu – rekao je Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i dodao da je fabrika veoma značajna za ovaj okrug. 

Aleksandar Živkov, direktor fabrike JTI u Senti, kaže da je prioritet Kompanije bezbednost, i izrazio posebno zadovoljstvo što je jubilej od 10 godina bez zabeleženih povreda na radu došao u godini koja je u Srbiji proglašena godinom bezbednosti i zaštite na radu:

Ovo je rezultat naših strogih pravila i procedura na kojima insistiramo, kao i naše strateške posvećenost brizi o zaposlenima. U kompaniji JTI, zaposleni su na prvom mestu ne samo kada je bezbednost u pitanju. Mi kontinuirano radimo na unapređenju uslova rada koji obezbeđuju dobrobit i dalji profesionalni razvoj svih naših kolega – rekao je Živkov. 

Zahvaljujući konstantim ulaganjima u razvoj i zadovoljstvo zaposlenih, JTI je nagrađen sertifikatom Investors in People i već četiri godine zaredom priznanjem Top Employer, koji se dodeljuju za odlične prakse u upravljanju ljudskim resursima.

Zaposlenima u fabrici JTI na raspolaganju su različite mogućnosti i beneficije, kao što su: pohađanje treninga u zemlji i inostranstvu, mogućnost da slobodno vreme iskoriste i za rekreaciju i opuštanje u Trening centru opremljenom foteljama za masažu, stonim tenisom, trakom za trčanje i računarima, kao i godišnji bonus na zaradu, koji je u visini jedne prosečne zarade, znatno više od republičkog proseka. 
Svi zaposleni uživaju u benefitima privatnog zdravstvenog osiguranja, kao i članovi njihove najuže porodice. Dodatno usavršavanje moguće je i zahvaljujući biblioteci sa više od 300 naslova iz različitih oblasti. Između kompanije i svakog zaposlenog potpisan je kolektivni ugovor koji se obnavlja na tri godine i garantuje više prava od zakonskog minimuma, poput godišnjeg odmora koji je za nekoliko dana duži nego što zakonski minimum predviđa. 

Japan Tobacco International (JTI) je najveći japanski investitor u Srbiji i među pet najvećih poreskih obveznika sa 2,2 milijarde dolara uplaćenih u budžet od 2006. godine. Jedina je inostrana kompanija koja otkupljuje domaći duvan, i ujedno najveći proizvođač duvana u Srbiji koji u Beogradu i u fabrici u Senti angažuje oko 1.000 zaposlenih, poljoprivrednika, članova njihovih porodica, kao i sezonskih radnika. Dobitnik je priznanja Virtus koje se dodeljuje za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje. Od kupovine fabrike u Senti 2006. godine, kompanija JTI je utrostručila udeo na tržištu, istovremeno izvozeći cigarete na tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Albanije, i duvana u EU.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!