INFO Servis

Epidemiološka situacija u Kikindi i dalje nepovoljna, ali sa tendencijom poboljšanja

U poslednjih sedam dana registruje se pad broja novozaraženih, ali iz Zavoda za javno zdravlje apeluju na građane da oprez i dalje mora da bude na visokom nivou, jer su oscilacije moguće i dešavaju se svakodnevno.

Prema rečima direktorice Zavoda za javno zdravlje, dr Sandre Radlović, cilj je da broj novoobolelih na dnevnom nivou bude ispod 5:

-Epidemija ima svoj tok i sve ide postepeno. Prvo nam je cilj bio da broj novih slučajeva bude jednocifren, što smo i postigli. Sada se nadamo da će ta cifra biti ispod 5, da se polako spuštamo do nule, dok ne stignemo do dana kada nećemo imati nijedan nov slučaj – kaže dr Radlović.

Naša sagovornica ističe da je poštovanje epidemijskih mera dalo rezultate i da ono spušta epidemijsku krivu:

Ide to sve polako, ali se situacija poboljšava. Međutim, sve može da se okrene ili promeni okupljanjem većeg broja ljudi, bilo kojim povodom. Svako od nas kao pojedinac može da utiče na tok epidemije, nošenjem maske, redovnom higijenom ruku, držanjem distance i provetravanjem, svi možemo da damo takav doprinos.

U Kikindi je trenutno 120 aktivnih slučajeva koronavirusa, dok je prethodne sedmice bilo i do 140. Na kućnom lečenju je 105 naših sugrađana, dok je 15 hospitalizovano. Među hospitalizovanima nema dece.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!