INFO Servis

Ena Gogić osvojila 1. mesto na „Zagifestu“

Kikinđanka Ena Gogić, učenica VI razreda OŠ „Vuk Karadžić“ i član hora „Čuperak“, osvojila je prvo mesto na međunarodnom dečjem muzičkom festivalu „Zagifest“. Takmičenje je trebalo da bude održano proletos u Zagrebu, ali je zbog aktuelne situacije organizovano onlajn u petak i subotu, a danas je bilo proglašenje pobednika. 

Treći po redu „Zagifest“ okupio je dečake i devojčice iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Rusije, Ukrajine i Mađarske. Međunarodni žiri u sastavu: Lea Lovrenčić, Pavle Plahutnik, Tatiana Savosstianova, Marjan Kataroški, Viktoria Gorozankina i Milan Grip imao je težak zadatak da izabere najbolje i dodeli prve tri nagrade u određenim kategorijama, kao i „Gran pri“ Festivala. 

Ena je nastupila sa pesmom „Da imam krila“. Tekst je napisao Tode Nikoletić, muziku i aranžman Lado Leš, a video je uradio Mile Karadžin. Enin nastup možete pogledati ovde 

Cilj ovog međunarodnog festivala je stvaranje prijateljskih veza među decom iz celog sveta i negovanje tolerancije i razumevanja, bez obzira na različitosti. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!