INFO Servis

EK „Kikinda“ raspisao konkurs za anagram

U znak sećanja na Đuru Kneževića, jednog od najvećih majstora za anagrame, Enigmatski klub „Kikinda“ raspisao je konkurs za čist anagram, koji je otvoren do 1. maja. 

Od zadatih 37 slova: TAMBURAŠKI EVERGRIN – “KAD SE POPNEŠ NA LUDAJU“ potrebno je sastaviti čist anagram (ista slova u postavci i rešenju). Učesnici mogu poslati neograničen broj anagrama, ali za konkurenciju treba da odaberu najviše tri anagrama. Anagrami se potpisuju punim imenom i prezimenom i adresom autora. Rok za slanje anagrama je 1. maj, na mejl: slavkobovan@yahoo.co.uk, sms porukom na: 063-89-41-064 ili poštom na adresu: EK “Kikinda”, Gavrila Principa 11, Kikinda. 
Žiriranje će biti obavljeno u dve faze: prvo će biti odabrano 30 anagrama koji će biti dostavljeni na ocenjivanje sudijama, dok će u finalnom glasanju anagrami biti složeni azbučnim redom, bez imena autora, a sudije će rangirati deset najboljih. Najbolji anagram biće nagrađen peharom i novčanom nagradom od 5.000 dinara, a poklone EK „Kikinda“ dobiće još nekoliko najuspešnijih anagramista. 

 

Pratite nas FB