INFO Servis

EK „Kikinda“: Raspisan sastavljački konkurs „Enigmatski Dani ludaje 2018“

Enigmatski klub „Kikinda“ raspisuje sastavljački konkurs pod nazivom „Enigmatski Dani ludaje 2018“, u disciplinama ukrštenica, anagram i rebus. Rok za slanje radova je 20. avgust. 

 

Propozicije:

  1. Pravo učešća imaju svi koji žele, sanajviše po 3 rada za svaku disciplinu (dakle 3 x 3).
  2. Sastavi se potpisuju punim imenom i prezimenom autora.
  3. Radovi se sastavljaju na srpskom jeziku (ekavica, fonetsko pisanje stranih imena).
  4. Ranije objavljeni rebusi biće eliminisani pre žiriranja.
  5. U rebusima je dozvoljeno upisivanje „pomoćnih“ slova, ali najviše DVA SLOVA.
  6. Radovi se šalju na adrese:[email protected]ili[email protected] ili poštom na adresu: Slavko Bovan, Gavrila Principa 11, 23300 Kikinda.
  1. Rok za slanje radova: 20.08.2018. do 24 sata.
  2. Ocenjivanje će obaviti žiri sastavljen od uglednih enigmata po izboru EK „Kikinda“. Radovi koji budu u konkurenciji za nagrade biće ponuđeni žiriju pod šifrom.

UKRŠTENICA

Sastavite klasičnu ukrštenicu veličine 11 x 14 polja bez slike sa obavezno uvrštena dva pojma (ne više) od ponuđenih šest: GRMUŠA, KRSTOKLJUN, SIVI ŽDRAL, STRNADICA, CRNI KOS ili DŽIVDŽAN, na bilo kom mestu u mreži. Obrojčavanje je izvan mreže (kao kod belih ukrštenica). Ukrštenicu treba opisati, te navesti izvore za manje poznate pojmove.

ANAGRAM

Sastavite čist anagram od ova 34 slova:

SASTAVITE DUHOVIT ANAGRAM O NEKOJ PTICI.

REBUS

Sastavite klasični rebus u kome se u postavci (na slikama) koriste najmanje DVA naziva ptica duži od pet slova.Kada uvrstite  naziva dve ptice mogu se koristi i bilo koji drugi pojmovi i dodatna slova (pa i kraći nazivi ptica ). Rebuse ne treba crtati. Dovoljno je poslati samo ideju, alipri sastavljanju treba voditi računa o načinu prezentacije rebusa.

NAGRADE:  Za svaku disciplinu pobednik će dobiti pehar i novčanu nagradu – 8.000 dinara za ukrštenicu i po 5.000 dinara za anagrame i rebuse.  Još nekoliko kvalitetnih sastava biti nagrađeno drugim prigodnim nagradama.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!