INFO Servis

EK „Kikinda“ najuspešniji klub na Susretima enigmata Srbije

Enigmatski klub „Kikinda“, treću godinu zaredom, najuspešniji je klub na Susretima enigmata Srbije, održanim proteklog vikenda u Subotici.

.

Sedamnaesti po redu Susreti enigmata okupili su oko pedeset učesnika iz Srbije i okolnih zemalja. Od petka do nedelje najbolje enigmate iz naše zemlje i gosti iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine takmičili su se u pet disciplina: sastavljanju i rešavanju zagonetaka, sastavljanju anagrama, super-kvizovci i šahu. Na poslednja tri Susreta enigmata EKK je imao pobednike u svim zvaničnim i revijalnim disciplinama, (i pojedinačno i ekipno), osim u šahu, a ove godine osvojena je zlatna medalja i u toj disciplini. Slavko Bovan bio je najbolji i u sastavljanju i u rešavanju zagonetki, Dobrivoje Jerinkić trijumfovao je na šahovskom turniru, Ilija Ozdanovac osvojio je srebrnu medalju u kvizovci, dok je Dragiša Cetić bio treči u sastavljanju anagrama.

Slavko Bovan, osvajač dve zlatne medalje

 

U ekipnoj konkurenciji osvojeno je prvo i drugo mesto u sastavljanju zagonetki, prvo i treće mesto u rešavanju zagonetki, te drugo i treće mesto u sastavljanu anagrama.

 

Fotografije: Slavko Bovan

Pratite nas FB
error: Content is protected !!