INFO Servis

Dudešti Veki: „Embargo Fest“ od 16. do 19. maja

Organizatori festivala „Embargo“, koji će biti održan u rumunskom mestu Dudešti Veki od četvrtka do nedelje, pozivaju Kikinđane da posete ovaj događaj i uživaju u bogatom muzičkom i zabavnom programu. U okviru četvorodnevnog festivala, na tri scene će nastupiti preko 50 izvođača. 

Dudešti Veki (Staro Bešenovo), selo u temišvarskom okrugu sa oko 5 hiljada stanovnika, će od sutra, 16. do nedelje, 19. maja biti domaćin Festivala Embargo, koji će okupiti poznate izvođače iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Hrvatske i Srbije. U četvrtak će, između ostalih, nastupiti rumunski rok sastav „Sarmalele reci“, Petra Mayer iz Mađarske, kao i srpski pank rok sastav „Zbogom Brus Li“. Drugog dana, u petak, predstaviće se „Oratnitza“ iz Bugarske, „Subcarpati“ iz Rumunije i „Axis“ iz Srbije. U subotu nastupaju „Suie paparude“, „Implant pentru refuz“i Ilija Đaković iz Srbije. Poslednjeg dana festivala, u nedelju, 19. maja pevaće Alen Islamović, bivši pevač „Bijelog dugmeta.

Osim raznovrsnog muzičkog programa posetioci će moći da uživaju i u pozorišnim spektaklima, filmskim projekcijama, vožnji balonom, da učestvuju u cirkusim radionicama i drugim zanimljivim sadržajima.

Dudešti Veki se nalazi na samo 9 kilometara od graničnog prelaza Vrbica (Valkanj). Za vreme trajanja muzičkog festivala „Embargo“ granični prelaz će raditi 24 sata.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!