INFO Servis

Druga knjiga Tijane Našpalić: Promovisan “Svet kroz oči deteta“

Druga knjiga mlade Kikinđanke Tijane Našpalić pod nazivom “Svet kroz oči deteta“ promovisana je u Istorijskom arhivu Kikinde, a publici je predstavljena nova zbirka pesama u kojoj se nalazi sve ono što jedno dete može da vidi oko sebe na način kako samo dečja mašta može da se poigra:

-Izdala sam drugu knjigu jer imam veliku želju da pišem pesme, ali i podstaknem drugu decu da pišu jer je to nešto najlepše što sam doživela u životu. Zaista volim da pišem, a kada sam izdala svoju prvu knjigu videla sam da je to nešto jako lepo jer želim da poezija nastavi da se širi i da je otrgnemo od zaborava. Kako odrastam, tako i pesme odrastaju sa mnom. Nastaviću da pišem jer je to veoma lep načn koji nam dozvoljava da se izrazimo. Tema koja me pokreće je raznolika, od ratova, tužnih stvari, do onih lepih i srećnih dešava oko nas – istakla je Tijana.

Knjigu je izdao Kulturni centar “Mesopotamija“ iz Beograda. Pesme Tijane Našpalić na 128 strana pohvalio je i recenzent, predstavnik Društva srpsko-iračkog prijateljstva, književnik Sabah Al-Zubeidi, koji je pružio podršku našoj sugrađanki kako bi se poezija širila i našim gradom:

-Autorki sam rekao da ću joj uvek biti vetar u leđa i da nastavi dalje, da se ne zaustavlja u procesu pisanja. Ima divnu maštu, ima pesnički duh koji nosi u sebi i veoma lepu inspiraciju. Naravno, ono što je najvažnije jeste da bude dobar učenik i dobar čovek. Škola je jako važna kako bi čovek napredovao, ali nema stajanja ni u pisanju. Samo tako će uspeti u onome što je namerila da uradi, da se bavi književnošću – dodao je irački književnik.

Tijana Našpalić dobila je veliku podršku i Grada Kikinde. Posebno stiže podstrek za našu sugrađanku koja neguje poeziju za decu:

Iskoristila bih priliku da joj čestitam na ovako velikom uspehu jer je danas jako teško objaviti knjigu čak i ako ste odrastao čovek, a pogotovo kada ste dete. Ono što mi je jako drago jeste da vidim da postoje deca koja vole i čitaju poeziju, a ono što je posebno fascinatno jeste da postoje deca koja pišu poeziju – dodala je Milena Živkov, članica Gradskog veća za obrzovanje i kulturu.

Tijana će, kako je i sam rekla, nastaviti da piše i redovno obraduje publiku novim izadnjima, a radeći i učešći želi da postane profesor srskog jezika i književnosti.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!