INFO Servis

Donacija iz Nemačke Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Bašaidu

Jovanka Mikalački, meštanka Bašaida koja je pre dosta vremena otišla u Nemačku, u saradnji sa svojim prijateljem Haroldom Flermanom, ponovo je obradovala članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Bašaidu tako što im je obezbedila i dopremila opremu neophodnu za normalan rad i funkcionisanje društva. Ona je obezbedila pun kamion zaštitne opreme, obuće i odeće, a u planu je da se popravi postojeće vatrogasno vozilo:

Ovo nije prva akcija kojom želimo da pomognemo vatrogascima u Bašaidu. Smatram da je pomoć dobrovoljnom vatrogasnom društvu neophodna jer celo selo zavisi od njih, tako da im je potrebno sve za normalan rad. Mi smo im obezbedili opremu, a trenutno u Nemačkoj moj prijatelj Harold prikuplja sredstva kojim bi se popravilo postojeće vozilo. Nama je želja da se potrudimo i u narednom periodu dopremimo novo vozilo bašaidskom vatrogasnom društvu – priča Jovanka Mikalački.

Oprema je donirana i podmlatku bašaidskog društva koje ima više od 30 članova, a čizmama, košuljama, bluzama, prslucima i jaknama, kao i šlemovima obradovali su se i stariji članovi:

U sledećoj turi potrudićemo se da dopremimo još čizama, to je vatrogascima od izuzetne važnosti. Dopremićemo nova creva, kao i dodatnu opremu. U Nemačkoj su veoma zainteresovani za pomoć Bašaidu, tako da ćemo mi nastaviti sa ovakvim akcijama, a kada ćemo prestati, verovatno nikada – dodala je Mikalački.

Donatorka je istakla da je potreba za pomoći u selu veoma velika i da bi svi oni koji više ne žive u Bašaidu, a pamte svoje selo kao nešto lepo u svom detinjstvu, trebalo da pomognu i na bilo koji način iskažu ljubav prema rodnom mestu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!