INFO Servis

Donacija Crvenog krsta Porođajnom odeljenju: Uručeni televizor i električna pumpica

Predstavnici Crvenog krsta Kikinda danas su posetili Ginekološko-porođajno odeljenje Opšte bolnice, gde su uručili televizor i električnu pumpicu za porodilje. Sredstva u iznosu od 28 hiljada dinara prikupljena su u okviru akcija „Deca deci“ i „Čaj od srca“.  

 

U toku protekle godine prodajom novogodišnjih čestitki i prikupljanjem sredstava u akciji „Čaj od srca“ na Novogodišnjem vašaru, sakupljen je novac za nabavku televizora i električne pumpice za izvlačenje mleka. 

Ovu akciju Crveni krst Kikinda realizuje već više od dvadeset godina, i za to vreme pomagali smo i Odeljenju neonatologije, Dečjem odeljenju i dispanzeru i Osnovnoj školi „6. oktobar“, tako da su sredstva uvek bila usmerena deci. Zahvalila bih našim sugrađanima koji imaju kulturu davanja, solidarni su i prepoznaju potrebu da se uključuju u ovakve akcije – kaže Danijela Bjeljac, sekretar Crvenog krsta. 

Ginekolog dr Stanislav Blažić kaže da ova donacija veoma znači Ginekološko-porođajnom odeljenju, i da će zahvlajujući njoj boravak trudnica i porođenih žena biti ugodniji. 

Kada je u pitanju opremljenost odeljenja, ono što je najurgentnije su porođajni stolovi, jer su oni koje imamo dosta stari. Njihova cena je visoka, tako da ćemo za sredstva najverovatnije konkurisati kod Pokrajinskog sekretarijata. Što se tiče stručnog kadra, na minimumu smo, jer imamo samo pet ginekologa – kaže dr Blažić. 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!