INFO Servis

Dani sela u Iđošu od četvrtka do ponedeljka

Mesna zajednica Iđoš i ove godine povodom Preobraženja, slave sela, od 15. do 19. avgusta organizuje višednevnu proslavu, u okviru koje će biti održani promocija iđoškog vina, Etno bazar, kulinarski dan, radionice za decu, Krofnijada, izložbe, završnica turnira u malom fudbalu i veče u šumi „Hajdemo na bubalice“. 

Kulturno-prosvetno društvo „Milivoj Omorac“ iz Iđoša, 27. put po redu, u subotu, 17. avgusta organizuje tradicionalnu priredbu pod nazivom „Hajdemo na bubalice“, u Partizanskoj ulici, delu sela koji se naziva „Šuma“. Ove godine organizatori očekuju dolazak preko 60 učesnika iz Kikinde, Srbobrana, Novog Miloševa i drugih mesta, koji će učestvovati u kulturno-umetničkom programu. Svi su dobrodošli, a posetioce će domaćini dočekati sa iđoškim krofnama, lubenicama i mladim kuvanim kukuruzom. Početak je u 18 sati.

Narednog dana, u nedelju, 18. avgusta Udruženje žena „Iđoš“ u parku u centru sela organizuje  „Krofnijadu“. Na manifestaciji će učestvovati i udruženja iz okolnih mesta, a početak je u 16 sati. 

Izdvojena slika: Mesna zajednica Iđoš

Pratite nas FB
error: Content is protected !!