INFO Servis

Danas se proslavlja Božić po gregorijanskom kalendaru

Danas, 25. decembra Rimokatolička, protestantske i Anglikanska crkva, kao i pravoslavne crkve koje su prihvatile gregorijanski kalendar, obeležavaju dan rođenja sina božijeg Isusa Hrista. 

Prema predanju Isus Hrist je rođen 25. decembra u Vitlejemu, a ovaj datum se, uz razlike u gregorijanskom i julijanskom kalendaru, poštuje u celom hrišćanskom svetu kao početak nove ere i nove istorije čovečanstva. Danas je u Katoličkoj crkvi u Kikindi održana Božićna misa, kojoj su prisustvovali član Gradskog veća Imre Kabok i predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak. 

Ono što ovaj dan nosi, i sama Božićna misa, je neopisiv osećaj mira, i treba ga doživeti zajedno sa vernicima u ovoj divnoj crkvi. Želim da u ime lokalne samouprave i u svoje lično ime, svim našim sugrađanima, prijateljima i saradnicima poželim da im Božić donese mir, lepu energiju, radost i zdravlje. Mislim da je pre svega najvažnije da se posvećujemo jedni drugima, da se razumemo, budemo tolerantni i da sa jednom novom radošću krenemo u narednu godinu – rekla je Stanislava Hrnjak. 

 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!