INFO Servis, Sport

Damir Stroil iz Bosne i Hercegovine pobednik Strongmen Evrokupa u Novim Kozarcima

Damir Stroil iz Bosne i Hercegovine osvojio je prvo mesto na 19. po redu “Strongmen Evro kupu“ u Novim Kozarcima, koji je održan večeras na sportskim terenima “Slobode“. Drugo mesto osvojio je Jožef Tomaševski iz Poljske, treće njegov zemljak Maciel Krzykula, četvrti je bio Robert Teparceani iz Rumunije, dok su peto i šesto mesto zauzeli predstavnici Srbije, Dragan Bogojević i Renato Repić. I pored problema zbog epidemije koronavirusa i otkazivanja učešća pojedinih takmičara, tradiconalna manifestacija je okupila snagatore iz četiri zemlje, koji su kroz šest atraktivnih disciplina pokazali veliku snagu i spremnost.

Pobednik, tridesettrogodišnji predstavnik Bosne i Hercegovine, prošle godine u Kozarcima bio je vicešampion. Pre 7 godina je nastupio prvi put na ovom takmičenju, kada je u vrlo jakoj konkurenciji, zauzeo treće mesto:

Taj nastup ovde, 2104. godine bio mi je odskočna daska za dalje uspehe i ovakva takmičenja. Predstavnik sam Bosne i Hercegovine u najjačoj Ligi šampiona.  Ove godine sam peti put u Novim Kozarcima, svaka čast na organizaciji i drago mi je što je publika ponovo mogla da se okupi, kako je to bilo i pre korone – rekao je Stroil. 

Slovenac Matijaž Belšak nije danas branio titulu zbog povrede, a takmičari iz Slovačke i Češke su otkazali učešće zbog epidemije. Ipak, manifestacija poznata u celoj Evropi još jednom je pokazala da je jača i od pandemije:

Imali smo velike muke i probleme oko organizacije ovog takmičenja, jer su granice počele da se zatvaraju. Smogli smo snage da ipak uspemo da organizujemo 19. Strongmen kup, uz veliku pomoć Grada Kikinde i sponzora. Pored svega napravili smo veliki spektakl i nadam se da ćemo naredne godine potpuno izaći iz ove epidemije i da će jubilarno izdanje biti spektakularno – rekao je Dragan Bogojević (55), predsednik bodibilding kluba “Sloboda“, organizator Strongmen Evro kupa i najstariji među takmičarima i dodao da je zadovoljan i nastupom i organizacijom, s obzirom na to da je veoma teško i stresno biti i takmičar i organizator.  

Na ovogodišnjem takmičenju snagatori su se nadmetali u šest atrktivnih disciplina, među kojima su vučenje kamiona od 10 tona, nošenje kofera i tereta u vidu 4 devojke. 

 Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu, istakao je da je Kikinda ponosna na ovu manifestaciju, koja se već skoro dve decenije održava u Novim Kozarcima:

Ovo takmičenje je prepoznatljivo u celoj Evropi. U ovim teškim vremenina nije uopšte lako organizovati ovako nešto, i iz tog razloga bih posebno pohvalio organizatore i poželeo im da naredne godine, kada bude jubilarni put, zajedno napravimo nešto prepoznatljivo na svetskom nivou – poručio je Pecarski.  

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je istakao da će lokalna samouprava uvek podržavati ovu manifestaciju:

Uživanje je gledati snagatore iz raznih zemalja, kako pokazuju svoju snagu i veštinu. Iskreno se nadam da ćemo naredne godine zajednički, deo u Kozarcima i deo u Kikindi, organizovati Ligu šampiona, i tako obeležiti jubilarni 20. Strongmen kup – rekao je Lukač. 

 

Pre takmičarskog dela programa nastupilo je Kulturno-umetničko društvo „Petar Kočić“ iz Novih Kozaraca. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!