INFO Servis

Crna Gora sutra otvara granice, građanima Srbije neophodan negativan test na koronavirus

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) donelo je odluku da od sutra, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susednim državama, koji su bili zatvoreni u okviru mera protiv širenja koronavirusa, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Za građane Srbije i dalje su neophodni negativni testovi na koronavirus ne stariji od 72 sata ili će u suprotnom ići u karantin.

Foto: rtrs.tv

U saopštenju Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti u Crnoj Gori navodi se da će u ponoć biti otvoreni granični prelazi koji su do sada bili zatvoreni, među kojima su i tri granična prelaza sa Srbijom: Ranče – Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje, Vuče – Godovo na putnom pravcu Rožaje – Tutin, i Čemerno na putnom pravcu Pljevlja – Priboj. Doneta je odluka da se od ponedeljka dozvoli ulazak u Crnu Goru građanima iz 26 zemalja, i to bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva КOVID-19 manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi iz koje stranac dolazi. Iz ove odluke izuzeta je Srbija, ali nisu Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Nemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, BiH, Bugarska, Izrael, Severna Makedonija, Irska, Češka, Finska i Estonija.

Na putnim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijaće se u skladu sa važećim merama NKT, dakle i sa merom donetom u četvrtak kojom je propisano da prilikom ulaska u Crnu Goru mera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u našoj zemlji koji ulaze iz država stope potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije korona virusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste – saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!