INFO Servis

Četvrti Memorijal u organizaciji OI „Proka S. Plavi“

Odred izviđača „Proka S. Plavi“ organizovao je i ove godine Memorijalni višeboj. Zbog vanrednih okolnosti, manifestacija ovoga puta nije okupila više stotina učesnika iz naše zemlje i regiona, kao što je to bio slučaj ranijih godina. 

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je OI „Proka S. Plavi“ čestitao na organizaciji ovog događaja, koji uprkos situaciji nastavlja kontinuitet:

Navikli smo da ovde bude po nekoliko stotina učesnika iz naše i drugih zemalja, ali će se izviđači i danas družiti, igrati, oprobati u određenim veštinama i lepo i kvalitetno provesti dan. Lokalna samouprava će i dalje podržavati ovakve događaje i nadamo se da će naredne godine u ovo vreme bez prepreka biti organizovan 5. po redu memorijal, koji će ponovo okupiti mnogo učesnika – rekao je gradonačelnik Lukač. 

Svaki veći izviđački odred u našoj zemlji ima sličnu višednevnu manifestaciju, koja je posvećena sećanju na nekog od članova. Memorijali okupljaju ekipe iz zemlje i inostaranstva, koje se zabavljaju i takmiče u izviđačkim aktivnostima:

Ta druženja su nezaboravna jer se sklapaju nova prijateljstva i deca nakon toga ostaju u kontaktu. Prethodnih godina smo imali između 220 i 350 gostiju iz celog regiona. Ove godine nažalost nisomo mogli na taj način da organizujemo manifestaciju, ali smo ipak želeli da održimo tardiciju i da se barem jedan dan okupimo. Kroz igru, vožnju kanuima i sve što je bezbedno i u skladu sa situacijom, danas će naši članovi učestvovati u Memorijalu – kaže starešina Odreda, Radovan Santovac. 

Odred izviđača „Proka S. Plavi“ ima oko 30 mladih članova. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!