INFO Servis

Centar stručnog usavršavanja lider u svojoj delatnosti

Usluge Centra stručnog usavršavanja u Kikindi je u protekloj godini koristilo preko 14.000 ljudi. Ova ustanova, prva ovog tipa u Vojvodini, poslednjih godina je lider među centrima stručnog usavršavanja u Srbiji. 

Centar stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju je ustanova regionalnog karaktera koja od svog nastanka, skoro punih deset godina, nastoji da povećava broj aktivnosti i korisnika. 

U septembru ove godine proslavljamo deceniju postojanja i rada, i za to vreme postali smo jedna nezaobilazna institucija u obrazovanju. To se najviše ogleda u našoj saradnji sa Ministarstvom prosvete, Zavodom za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja – kaže Dejan Karanović, direktor Centra. 

Prethodne godine u Centru je realizovano nešto manje seminara nego ranijih godina, jer je lokalna samouprava za sve zaposlene u obrazovanju obezbedila sredstva za 16 sati stručnog usavršavanja u CSU Kikinda. 

Centar za stručno usavršavanje plan realizacije seminara namenjenih zaposlenima u školama pravi uz dogovor sa nastavnicima i u skladu sa njihovim potrebama. Usklađivanjem potreba i mogućnosti Centar nastoji da stručno usavršavanje u obrazovanju dovede na najviši nivo. 

Karanović je kao jednu od važnih aktivnosti sprovedenih prošle godine, i koju će realizovati i u 2019. izdvojio prirpemu maturanata za upis na fakultet:

To je jedna od pozitivnih aktivnosti koju ćemo sigruno i ove godine organizovati. Radi se o besplatnoj obuci srednjoškolaca za prijemni ispit na fakultetima. Želimo da i roditeljima i deci olakšamo proces upisa budućih studenata na željene fakultete. 

Direktor Karanović je istakao i da će se Vrt znanja i dalje upotpunjavati eksponatima. Park znanja protekle godine dobio je dva nova eskponata, i sada ih sadrži ukupno petanest. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!