INFO Servis, Sport

Čas za kikindsku odbojku: Javni čas odbojke u OŠ “Jovan Popović“

U Osnovnoj školi “Jovan Popović“ u Kikindi održana je sportska manifestacija “Čas za kikindsku odbojku“.

Kako bi se promovisao ženski sport, kao i jedan od najpopularnih sportova u zemlji, prisutnima je priređen javni čas odbojke.

Održan je u našoj školi javni čas odbojke, kako bi se promovisao ženski sport. Kada pričamo o sportu, mislimo naravno i na zdravlje. Ukoliko su naša deca fizički aktivna, ukoliko se bave sportom, znači da će i u ovim prilično lošim vremenima održati svoje fizičko zdravlje. Kao žena, uvek podržavam žene u sportu, i generalno kao profesor fizičkog vaspitanja uvek podržavam sport – rekla je Jelena Krvopić, dirketorka Osnovne škole “Jovan Popović“.

Javnom času odbojke u Osnovnoj školi “Jovan Popović“, prisustvovali su gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Dragan Pecarski:

-Ovo je jedan vid podrške ženskoj odbojci i sportu uopšte u našem gradu. Želimo da popularizujemo sport, da ukažemo na sjajne rezultate koje je ostvarila ženska odbojkaška selekcija, da pružimo podršku Odbojkašim savezima Srbije i Vojvodine. Masovnost je od velike važnosti ako mislimo da imamo rezultate u narednim godinama, tako da nam je to želja da podignemo na što viši nivo, ukoliko je to moguće. Idemo dobrim putem, odbojka je u našem gradu veoma popularna. Na ovom javnom času prisutne su odbojkašice oba kikindska ženska odbojkaška kluba iz kog je nastao jedan seniorski tim pred kojim je sjajna budućnost – dodao je Pecarski.

Javni čas odbojke biće održan u svim gradskim školama.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!