INFO Servis

Budimo odgovorni: Novih 279 slučajeva, broj umrlih i danas dvocifren

Do danas u 15 časova u našoj zemlji registrovano je još 279 slučajeva koronavirusa, od posledica ove bolesti u poslednja 24 sata preminulo je još 12 osoba, a broj osoba na respiratorima je 154. U Srbiji je do danas od početka epidemije registrovano ukupno 18 639 slučajeva kovida-19, a broj umrlih je 405. 

Od poslednjeg izveštaja, testirani su uzorci 6 915 osoba, od kojih je 279 bilo pozitivno. Od danas se Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa ponovo svakodnevno obraća javnosti sa najnovijim podacima. Na današnjoj konferenciji istaknuto je da se poslednja 4 dana smanjuje broj pozitivnih slučajeva, ali je broj umrlih i danas bio visok. Aktivan broj slučajeva iznosi 4 924. 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su u svim kovid bolnicama preraspoređeni kapaciteti, kako bi u naredna dva dana mogli da se zbrinu svi pacijenti zaraženi koronom. On je naveo da je zdravstveni sistem prenapregnut, da su zdravstveni radnici non-stop u bolnicama i da gotovo ne idu kući i nemaju odmor. Najteža situacija je u Beogradu, kao i najveći problem sa bolničkim kapacitetima, dok u Nišu, Vranju, Leskovcu, Kragujevcu, Novom Sadu, Šapcu i Užicu ima dovoljno mesta u bolnicama.

Ministar je apelovao na građane da poštuju mere, i ponašaju se u skladu sa preporukama lekara, jer se, kako je rekao, samo na taj način situcija može poboljšati.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!