INFO Servis

Biciklima do Ruskog Sela i nazad: U Kikindi obeležena Evropska nedelja mobilnosti

U Kikindi je 6. put obeležena Evropska nedelja mobilnosti vožnjom bicikala do Ruskog Sela, gde su ih dočekali domaćini u “Torontalu“, napravili im ručak i pripremili osveženje, a potom je predviđeno vraćanje za Kikindu. Više od 200 učesnika, najviše osnovaca i srednjoškolaca priključilo se ovoj lepoj akciji kako bi dali svoj dopinos očuvanju životne sredine. Tako se Grad Kikinda i ove godine priključio najvećem događaju u Evropi posvećenom održivoj urbanoj mobilnosti – Evropskoj nedelji mobilnosti, a tema ovogodišnje kampanje je bezbedno pešačenje i bicikliranje. Aktivnosti u okviru Nedelje usmerene su na ograničavanje korišćenja automobila u urbanim zonama i promovisanje zdravog načina života. Ovogodišnju manifestaciju organizovao je Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave grada Kikinde rekreativno-biciklističkom vožnjom od Kikinde do Kulturno-umetničkog i omladinskog centra „Torontal“ u Ruskom Selu:

Ove godine je sigurno i najveći izazov za sve naše učesnike, a raduje me i što je daleko najveći broj prijavljenih do sada. Ova manifestacija najviše se svidela osnovcima i srednjoškolcima, jer ih je više od 80 odsto od ukupnog broja prijavljenih. Kada smo počinjali pre šest godina, cilj nam je bio da promovišemo zdrav život, biciklizam, druženje u prirodi i decu ništa nije sprečilo da dođu i da se druže sa nama, mada ni one starije ništa nije pokolebalo – istakla je Miroslava Krnić iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu i vožnja duga oko 35 kilometara prošla na najbolji mogući način, za to su se pobrinuli i predstavnici Hitne pomoći u Kikindi, Policijske uprave u Kikindi, a i u slučaju kvarova bio je obezbeđen mobilni tehnički tim za podršku.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!